Lezzetli ve pratik Yunan tatlısı: Galaktoboureko tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

0

Galaktoboureko, Yunan mutfağının az bilinen ama lezzetli tatlılarından biridir. Süt ve irmik dolgusuyla yapılan bu tatlı, çıtır böreği ve şerbetiyle hafif ama zengin bir tat sunuyor.

Abo Ol

google-haberler

Yayınlanma: 18.09.2024 – 19:21

Yunan mutfağı baklava, lokma gibi tatlılarıyla dünyaca ünlü olsa da az bilinen pek çok lezzetli tatlıyı da bünyesinde barındırıyor. Bunlardan biri Galaktoboureko'dur. Galaktoboureko, ince yufkaların arasına dökülen kremalı sütlü irmik dolgusu ve üzerine dökülen şerbetiyle tatlı severlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Hem çıtır hem de yumuşak dokusuyla bu tatlı, her lokmada damağınıza keyif katıyor.

GALAKTOBOUREKO TARİFİ

Malzemeler

  • 12 adet baklava hamuru
  • 1 litre süt
  • 200 gr irmik
  • 200 gr toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 2 bardak su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Nasıl yapılır:

  1. Bir tencereye su ve şekeri ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  2. Sütü bir tencereye alıp ısıtın. Kaynamaya başlamadan önce irmiği ekleyip karıştırın. Karışım koyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. İrmik tamamen piştikten sonra ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın.
  3. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Yumurtaları sıcak irmik karışımına yavaş yavaş ekleyin. Daha sonra vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  4. Baklava yufkasını eritilmiş tereyağı ile yağlayıp tepsiye dizin. 6 kat yufkayı üst üste yerleştirdikten sonra hazırladığınız irmikli kremayı yufkaların üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı da aynı şekilde tereyağı ile yağlayıp kremanın üzerine yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40-45 dakika, yüzeyi altın rengi olana kadar pişirin.
  6. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbeti dökün. Şerbetin keke iyice nüfuz etmesi için bir süre dinlenmeye bırakın.
  7. Tatlı tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş