Zencefilin sağlık için muhteşem güçleri
BUlantı ve Kusmayı Önler
Zencefil içerdiği bileşikler sayesinde mide bulantısını önler. Araştırmalar hamilelikte zencefil kullanımının erken bulantı ve kusmayı önlemede oldukça etkili olduğunu gösteriyor.
HASTALIĞA VE MİDE ŞİŞMELERİNE MÜKEMMELDİR
Şişkinlik en sık görülen mide rahatsızlıkları arasındadır. Özellikle şişkinlik şikayeti olan kişilerde mide rahatsızlıklarının önlenmesi için zencefil tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
KANSER TEDAVİSİNDE YAN ETKİLERİ AZALTABİLİR
Kemoterapiye bağlı organ toksisitesine karşı koruyucu etki gösterdiği, tümör hücrelerini içeren ve büyümesini baskılayan gingerol ve shogaol sayesinde anti-tümör etkisi olduğu gözlemlenmiştir.
ANTİBAKTERİYEL ETKİSİ VARDIR
Zencefilin antimikrobiyal etkisinin doz arttıkça arttığı gözlemlenmiştir, bu nedenle geleneksel olarak soğuk algınlığı ve grip tedavisinde bal ile birlikte kullanılmaktadır. Diğer çalışmalar zencefilin LDL kolesterol düzeylerini düşürdüğünü ve osteoartritte diz ağrısını önemli ölçüde azalttığını göstermiştir.
ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR?
Diyetisyen Betül Serttaş, “Zencefil taze, kurutulmuş, toz halinde ya da yağ halinde kullanılabiliyor. Zencefilin birçok tüketim çeşidi var. Taze zencefil rendelenerek ya da çorba ve yemeklere eklenebilir. Ayrıca kurutulup öğütülerek de kullanılabilir. Toz olarak kullanılıyor ve yemeklerde kullanılıyor. Zencefil tüketmenin bir diğer yolu da zencefil çayıdır. Tavsiye edilen günlük zencefil miktarı günde 1-2 gram toz zencefildir. Zencefil çayı için günde 2 bardak tüketilmesi tavsiye edilir” dedi. .